Helemaal aan het einde van het zwarte pad en dan nóg verder

Geplaatst op 08-11-2017

Mijn auto parkeer ik op de laatste plek van de parkeerplaats bij het Zwarte pad in Scheveningen. Vandaar moet ik nog een groot stuk over het strand lopen, verder dan de catamarans, verder dan het naaktstrand, ook nog verder dan de grote strandtent Naturel.
Vandaag heb ik een bruiloft die op het strand  in Scheveningen is. Bij ‘Het Puntje’.
De zon schijnt op mijn bol en ik loop met mijn rode koffertje over het zachte strand.  Klinkt als een begin van een mooi sprookje.
Zodat je denkt, ja dat zou ik ook eens moeten doen…iets verder dan het gebruikelijke, want dan gebeuren er mooie dingen.
Na een tijdje door dat zachte zand te lopen begin ik een beetje te twijfelen of ik wel goed loop….dan komt er ineens een mooie naakte man vanuit de zee over het strand mij schuin voorbij lopen. Ik schrik heel even, meer van zijn schoonheid dan naaktheid. Ik weet wel gelijk weer dat ik goed loop want het is voorbij het naaktstrand.
Mooi begin van de dag.
Bij de strandtent aangekomen is de bruidegom bezig met de installatie van de video. Dit bruidspaar heeft er voor gekozen hun bruiloft klein en intiem te houden. Er staat een prieel dat  prachtig versierd is met heel veel grote zonnebloemen. De dresscode is wit met spijkerstof.  En de details zijn geel. Op elke stoel ligt een zachte gele deken voor als het later op de avond bij de BBQ kil mocht worden dat iedereen zich lekker kan opwarmen
Langzaam druppelen de familie en vrienden binnen.

Plotseling wordt de lucht lelijk donker en we vrezen met zijn allen dat er een flinke bui gaat komen. Toch waait dit over en na een minuut of twintig laat ook het zonnetje zich weer zien. In de verte komt de bruid met haar vader en twee bruidsmeisjes over het strand aan lopen. Sierlijk schrijdt zij dichterbij.

Alle genodigden gaan bij de ingang staan. De bruidegom loopt, wat zeg ik… hij rent nog net niet zijn bruid tegemoet. Zoent haar, bekijkt haar, zoent haar nog eens. Geeft zijn toekomstige schoonvader een hand en een knuffel. En knuffelt de bruidsmeisjes. Geeft zijn bruid een hand en ze lopen nu samen naar ons toe. Daar wordt zij rijkelijk omarmt, gekust en geknuffeld. Een Argentijnse gitarist speelt prachtige romantische muziek en zingt zwoele teksten. Althans dat denk ik. Ik heb eigenlijk geen idee wat hij zingt. Het klinkt zo goed. En iedereen wiebelt zachtjes mee op zijn ritme.
We lopen naar het gereserveerd stukje en ik start met de ceremonie.

Lieve Daphne en Jeroen……
Soms komt er een pareltje op mijn pad. En lieve Daphne daar ben jij er eentje van!

Jeroen weet dat al sinds de eerste keer dat hij jou goed in je ogen keek.

Sinds die keer heb jij hem voorgoed veranderd. Jij hebt hem liefde laten proeven!

Jij laat liefde proeven. Niet iedereen ziet dat, niet iedereen merkt dat

…..een enkeling wel. En die weten dat het leven mooi kan zijn.
Het weer blijft mooi, ik vervolg mijn speech en er wordt volmondig ja gezegd.
Daarna wordt heerlijke taart gegeten zoals alleen in het Puntje gemaakt wordt en bubbels gedronken. De avond valt zachtjes in. Ik pak mijn koffertje weer en loop door het zachte zand weer naar mijn auto. Mr & Mrs Balm vieren met hun geliefden tot in de late uurtjes hun feestje.

Het weer blijft mooi. De zon gaat gently onder.
Dit was weer een mooie dag.
Ik voel mij gelukkig. Met een glimlach op mijn gezicht rij ik naar huis.

 

 

Deel dit bericht: