Surprise wedding

Geplaatst op 10-11-2017

Met zijn allen staan we te wachten tot Linda komt. De club is langzaam volgelopen en Linda mag nu wel komen. Ze zijn er klaar voor!

 Linda is jarig en 30 jaar geworden. En er is een surpriseparty voor haar georganiseerd. Iedereen heeft een uitnodiging gekregen of ze op 1 juli naar surfclub Telstar willen komen  met de dress-code festival chique.

Bas (de vriend van Linda) en Remco (de jongere broer van Linda) zijn al een tijdje weg om Linda te halen.

Eindelijk komt daar een mintgroen VW busje aanrijden…….. huh waarom rijden ze niet in hun eigen auto?

Linda  stapt als eerste uit het busje en net als iedereen ‘Surprise’ wil roepen …..ziet iedereen dat Linda een prachtige witte trouwjurk draagt, dat haar haar prachtig is gekapt. Ze ziet er adembenemend mooi uit. Bas komt achter haar de bus uit in een perfect sluitend blauw pak gevolgd door Remco in geweldige zwart  James Bond pak en nu roepen zij samen  ‘Surprise!’
Even is het stil

…………….

Er is even verwarring en langzaam aan dringt het als een golf bij iedereen door dat zij gefopt zijn.

Dat het geen surpriseparty is. Het is een surprisebruiloft.

Dé bruiloft van Bas en Linda. Er wordt gegiecheld, gelachen en gejuicht.

Bij de ouders is de grootste verbazing.

Dit is even slikken. Daar gaat een traantje. Een van de moeders denkt dat ze al getrouwd zijn en is blij als ze hoort dat de ceremonie nog komt.

Linda’s boezemvriend giert het uit van het lachen! Baalt eigenlijk dat hij in zijn spijkerbroek is gekomen en gisteren is doorgezakt. En giert het weer uit van het lachen, wat een stunt.

Bas en Linda nemen het woord. Zij spreken liefdevol hun ouders toe en geven ze alle vier een prachtige corsage. Want  ouders zijn toch wel hele belangrijke gasten op deze bijzondere dag.
Met zijn allen lopen we naar een hele grote boom die versierd is met witte lampionnen en witte slingers. Er staan allemaal witte stoeltjes en iedereen neemt plaats.  Wanneer iedereen zit en Bas met dochtertje Isabeau onder de boom staan te wachten komt Linda aan de arm van haar vader aan lopen.

Voor de tweede keer is het stil. Weer even een slikmomentje. Er worden links en rechts wat traantjes weg gepinkt.

Wat is ze mooi!
Wat is dit mooi!

Samen lopen zij naar Bas.

Ze pakken hun momentje.
 

Dit is nou zo’n moment dat je denkt. Hier gaat het om. Hier stroomt de liefde!
 

Vader geeft zijn mooie lieve dochter Linda aan Bas, Bas die vanaf vandaag de man van Linda zal zijn.
Bas en Linda doen alles op hun manier. Zo ook dit huwelijk. Zij hebben er lang en goed over nagedacht en zij willen het graag zo doen. In hun voorbereidingen hebben ze iedereen meegenomen. Ze hebben over alles goed nagedacht hoe ze iedereen er in kunnen betrekken.
Remco heeft altijd gezegd als Linda gaat trouwen dan wil ik in een James Bond pak. (Het was op zijn 30ste verjaardag òf op de bruiloft van zijn zus dat Remco dit pak wilde dragen). Er lag dus een prachtig pak klaar voor Remco. Remco was  zo blij met zijn pak dat hij even in alle commotie niet door had dat zijn zus ging trouwen. Tijdens de ceremonie geef ik Remco ook nog even zijn moment.

Dit pakt hij maar al te graag.

The name is Bond, Remco Bond!
Bas en Linda genieten.

Genieten van elk moment!
In de speech neem ik iedereen mee in een reis door het leven van Bas en Linda. En zo komen we bij het mooie moment dat Bas en Linda ja tegen elkaar zeggen. Wederom een momentje dat er een traantje weggepinkt wordt

Isabeau, hun dochter is totaal niet onder de indruk van alles en nestelt zich relaxt op de schoot van mama, dan weer bij papa en loopt later op haar gemak naar oma. Wanneer we de zandceremonie gaan doen vind Isabeau het heel interessant en doet graag mee. Met grote precisie probeert ze roze zand in de karaf te laten glijden. Dit is leuk. Dit doet ze graag.
Wanneer de ceremonie ten einde is staan er binnen in de feesttent twee prachtige champagnebomen waar glazen gevuld met heerlijke champagne in hangen. Daar wordt lustig geproost op het nieuwe bruidspaar. Deze proost gaat langzaam over in een hele gezellig BBQ. Ik mag blijven eten en neem na wat gegeten te hebben rustig afscheid van dit lieve stel.

Gefeliciteerd lieve Linde & Bas. Wat een mooi dag was dit.
Dank voor jullie verrouwen in mij en ik heb het met ongelooflijk veel plezier gedaan!

En wat zijn jullie er goed in geslaagd iedereen te verrassen!

Deel dit bericht: