Junta con mi padrito

Geplaatst op 10-02-2019

Soms is een ervaring bij een liedje zo mooi dat deze in mijn hersenen geprint wordt. Dat ik altijd met dit nummer aan dat moment denk.

Het is hoog zomer. Ik ben op de bruiloft van Nicole en Pierre. Zij vieren deze mooie dag op Ibiza in een een sprookjes locatie met een select gezelschap. Dresscode is wit. Iedereen wist dit behalve ik…sta ik daar in mijn vrolijk gekleurde Ibiza jurk…..Ik dacht laat ik mij aanpassen en heb goed uitgepakt…..terug naar het magische moment
De locatie heeft prachtige loofbomen, perfecte groen grasveld waar een best wel lange witte loper over uitgerold is. De bruidegom heeft gouden handen en heeft van staal een indrukwekkende boog en acht pilaren gelast en wit gespoten. Deze zijn versierd met prachtige bloemen zoals eigenlijk maar een vakvrouw dit kan op Ibiza, Margreet.
De gasten zitten op witte stoeltjes rustig te praten en de bruidegom staat kwetsbaar en toch ook stoer te wachten op Nicole. Dan hoor ik heel zachtjes een gitaarsolo uit de boxen. Het is een live opname en het lijkt alsof de gitarist hier is. De gasten stoppen met praten en kijken achterom. De wind waait zachtjes door de bomen en de gitaar gaat langzaam steeds iets harder
Joe cocker zijn heze stem zingt adembenemend mooi
You are so beautiful, to me. Can’t you see
You are everything I hoped for!
En daar komt Nicole. Samen met haar vader.
Een karakterman op leeftijd. Hoge leeftijd.
Stijlvol in kaki pak en bijpassende hoed.
Kippenvel gaat als een golf over ons heen.
Nicole geeft haar vader een arm.
Zij loopt op hoge hakken. En hij is niet meer zo best te been.
Samen trotseren zij de lange loper. Die hele lange loper die over het gras ligt is geeft niet de stevige ondergrond die de hoge hakken en die de vader van Nicole eigenlijk nodig hebben. En tegelijkertijd maakt deze hele lange loper dit moment onvergetelijk!
Daar lopen zij arm in arm. Vroeger steunde hij haar in alles.
Nu steunt zij hem, op weg naar haar grote liefde.
Zij steunt hem zodat hij haar weg kan geven aan Pierre. Pierre haar grote liefde.
You are everything I hoped for!

In februari blaast de vader van Nicole zijn laatste adem uit.
Haar vader heeft bij mij een onuitwisbare herinnering achtergelaten.
Hij komt in mijn gedachten naar voren elke keer als ik Joe cocker hoor zingen.
You are so beautiful, to me. Can’t you see
You are everything I hoped for!Deel dit bericht: